19. apr, 2020

Tar du vare på kraften din?

Det er mange måter å føle seg styrket eller svekket på. Når du står i en situasjon, når du leser noe på nett, på facebook, i avisen, eller ser et program på tv eller en film. Hvordan følte du deg i forkant? Under opplevelsen? I ettertid? Bruker du å kjenne etter eller er livet noe som bare skjer og energien din noe du bare har?

Jeg vet med meg selv at jeg påvirkes lett. Jeg tar inn andres energi, jeg blir veldig lett følelsesmessig påvirket, av ting jeg leser, hører og opplever. Jeg kan føle det som om at jeg befinner meg i en sentrifuge om det blir for mye for meg. Slik kan det oppleves for empater og høysensitive. 

I påsken startet jeg en renseperiode, både innvendig, utvendig og digitalt. Jeg begynte å rydde i skuffer og skap. Jeg har gått gjennom facebook og instagram og slettet meg fra både likersider og grupper jeg ikke føler noen energiforbindelse med. Det er absolutt å anbefale. Skulle det være interessant, ja så kan jeg heller melde meg inn igjen eller klikke liker. 

Jeg oppdaget at jeg ble så opphengt i så mye på sosiale medier. Jeg fulgte med på sider og grupper om corona, mot corona, i diskusjonstråder og kommentarfelt. Jeg fulgte med på ekte nyheter og falske nyheter. Teorier og konspirasjonsteorier. Og jeg ble mer og mer borte fra meg selv. Jeg kjente at jeg mistet kraften min. Jeg mistet inspirasjon. Jeg ble tung, både i kropp og sinn. 

Har du kjent på det? Noen ganger mister man rett og slett kraft. Det er lett å kjenne på det i forhold til energityver. Mennesker man ofte har i en eller annen relasjon og når man er rundt de så føler man seg helt tappet etterpå. Men alt er energier. Slik er det med nyheter, film, tekst og bilder også. Hvis du dykker ned i noe kan du kjenne om det tapper deg. Kanskje kjenner du det ikke med en gang, men det skjer. Helt til du merker at du har fått nok og fjerner deg fra det, da først legger du virkelig merke til at kraften din har blitt svekket. 

Det må selvfølgelig settes lys på det mørke nyheter også, det negative og det vanskelige. Hvordan ellers skal det komme frem i lyset? Det er mye vold, både i den virkelige verden, i filmer og i spill. Det kan bli altfor mye, og balansen blir borte. Les og se gjerne, følg gjerne med men kjenn etter hva det gjør med energien din. Blir du oppgitt, irritert eller frustrert? Lar du et dårlig humør gå utover andre? Stopp heller litt opp og kjenn hvordan du har det og hvorfor. Kan hende du kjenner at du skal ta en pause fra det som trekker deg ned? 

Prøv å fokusere på hva som gjør deg godt og som gir deg energi og styrker kraften din. Finn ut hva som skal til for å løfte deg opp. Det kan være så enkelt som å rydde. Eller høre behagelig musikk, lese en god bok, sette av tid til deg selv, meditere, gå en tur i ro og stillhet, kjenn på hva du er takknemlig for og FØL det. Kjenn at det fyller hele deg. Og kjenn da forskjellen på å være tappet i energi mot å være fylt av energi. Hva kjennes best? 

Energiene er rundt oss hele tiden, og vi samhandler med de hele tiden. Det kan påvirke oss stort om vi lar det. Det er en selv som tar de valgene, og heldigvis har vi fri vilje til å endre oss ved rett og slett å endre fokus og bli kjent med sin egen energi. 

Så fyll på din krukke, ta vare på deg selv og plei din energi. Det vil gjøre deg godt.

Energiklem fra meg ❤